Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapowiedź-[RPG] [RP] [FANTASY] [ROZWINIĘTY ŚWIAT] [AUTORSKIE PLUGINY, MODY] [WŁASNY LUNCHER] +--{<) Lodowy Ogród (>}--+

Atleif

Sprawy związane z powstaniem serwera  

37 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uwa?acie, ?e forum jest potrzebne?

• Tak.
      27
    • Nie.
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pan z Wami! Jako i ogród jego! Wstąpiwszy, porzućcie nadzieję...

grzdowicz%282%29.jpg

Serwer na bazie serii powieści Jarosława Grzędowicza "Pan Lodowego Ogrodu"...

Jeśli znacie powieść, na pewno spodoba wam się odniesienie do realiów utworzonych przez Grzędowicza, miejsca opisane w książce, świat maksymalnie zbliżony do tego z książki.

Jeżeli nie znacie powieści, jestem pewien, że urzecze was serwer jako RPG, z klimatycznym czatem, z możliwością wyboru kraju w jakim chcecie mieszkać, rozbudowanym systemem magii, dodatkowymi pluginami oraz wiele innych rzeczy, których nie sposób teraz wymienić.

Co będzie na serwerze:

• Rozbudowany system polityczny, dwa centra o zupełnie innym ustroju, z specjalnymi bonusami, zadaniami oraz drogami rozwoju
  • Ogromny świat oparty na lekturze, miasta znane z książki, ruiny po lokacjach zawartych w książce.
  • Magia, potężne zaklęcia, gniew bogów, zimna mgła (w której powstają specjalne potwory)
  • Zapoznanie z serwerem w postaci wyspy, będziesz mógł zarobić pierwsze pieniądze i porządnie się zastanowić do jakiego kraju chcesz dołączyć.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projekt w fazie alfa

Potrzebujemy ogarniętych ludzi gotowych pomóc oraz sponsora.

Jeżeli mój pomysł Ci się spodobał i myślisz, że się nadasz, złóż podanie.

[color=#faebd7][center]Podanie:[/center]

1.Nick->
2.Wiek->
3.Czy przeczytałeś serię PLO?->
4.Jaka jest wizja twojego najlepszego serwera RPG?->
5.Na jakie stanowisko chciałbyś kandydować (napisz w jaki sposób pomożesz w powstawaniu serwera)
6.Kontakt (preferuje gg)[/color]

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Podanie:

1.Nick-> ozzyIiggy

2.Wiek-> 12 lat (wiek to tylko liczba)

3.Czy przeczytałeś serię PLO?-> tak,bardzo fajna:)

4.Jaka jest wizja twojego najlepszego serwera RPG?-> ,żeby było heroes ,uesty i mo'creatures

5.Na jakie stanowisko chciałbyś kandydować (napisz w jaki sposób pomożesz w powstawaniu serwera) mogę pomóc w budowie,moge budowac coś

6.Kontakt (preferuje gg)mam skype ,gg ts3

Opublikowano

1.Nick->Michakmex

2.Wiek->13

3.Czy przeczytałeś serię PLO?->nie

4.Jaka jest wizja twojego najlepszego serwera RPG?->Jedna mapa,dwa zamki w obu inna frakcja,wojny tych zamków,oblężenia tylko 2 frakcje.

5.Na jakie stanowisko chciałbyś kandydować (napisz w jaki sposób pomożesz w powstawaniu serwera)Widzę się na stanowisku moderatora lub budowniczego ponieważ ogarniam graczy i większość komend.Pomagać mogę przy wszystkim.Od prostych budowli aż po eventy.

6.Kontakt (preferuje gg)41754990

Opublikowano

1.Nick->Mega_Pablo_1906

2.Wiek->15

3.Czy przeczytałeś serię PLO?->Nie

4.Jaka jest wizja twojego najlepszego serwera RPG?->Dobra fabuła i klimat.

5.Na jakie stanowisko chciałbyś kandydować (napisz w jaki sposób pomożesz w powstawaniu serwera):Taster, budowniczy, fabulator, pomysły na moby,

przedmioty.

6.Kontakt (preferuje gg) PW na mpcforum.pl

Od siebie dodam tylko to, że server zapowiada się bardzo fajnie, klimatycznie, bardzo dobrym pomysłem jest ta wyspa dla początkujących, dobrze zrobiona pomoże się wczuć w klimat nowych graczom.

Opublikowano

Podanie:

1.Nick-> Bialy

2.Wiek-> 15

3.Czy przeczytałeś serię PLO?-> Nie ale myślę, że to nie przeszkodzi :)

4.Jaka jest wizja twojego najlepszego serwera RPG?-> To tak, myślę że można by zrobić nie tylko 2 królestwa. Przypuśćmy, że mogłyby być tak ok. 3-4 frakcje/państwa. Każda z nich miała by własny biom, atrybuty. Oczywiście fabuła, NPC, przejmowanie terytorium (wymagane specjalnej rangi, która zostanie 'wyszkolona' u max. 1 gracza). Za dużo, żeby tu pisać :) Więc możemy pogadać na gg, skype lub TSie.

5.Na jakie stanowisko chciałbyś kandydować (napisz w jaki sposób pomożesz w powstawaniu serwera)- Hmm.. Mogę być administratorem lub zwykłym budowniczym. To już od Ciebie zależy, na co bym był bardziej potrzebny. Mam dużo dobrych pomyśłów, na budowle, fabułę itd. Prawie wcale nie popełniam błędów ortograficznych, prawie!, bo jak wiadomo nikt nie jest idealny. Z wchodzeniem na komputer to bym mógł codziennie w określonych godzinach (ale to byśmy już się osobno skontaktowali).

6.Kontakt (preferuje gg) - 9775306 (gg) , skype- bialywcr, teamspeak to potrzeba serwera bo nie mam swojego.

EDIT:

AD 5 mógłbym oczywiście budować, zakładać cuby itd. Komendy admina znam, więc problemu nie ma.

Opublikowano

Wszyscy podania zaakceptowane.

Kontaktować się z wami będę najczęściej przy użyciu systemu PW, dyskusje i rozmowy będę prowadził na gg. Bym zapomniał, organizuje nam miejsce na pewnym TS, nie zawsze można wszystko opisać. Narazie zaczniemy od budowy tej pierwszej wyspy, jeszcze dzisiaj wyślę wam jej opisy. I tu pytanie, wolicie budować każdy osobno, ewentualnie grupami, a ja to będę wklejał, czy od razu wszyscy razem?

Opublikowano

Hm.. Mi wydaje się, że może lepiej by było, gdybyśmy wszyscy razem budowali. Ja już mniej więcej mam koncepcję na parę różnych rzeczy. Mam jeszcze małe pytanko ale czy byś mógł wpaść na gg ?

Opublikowano

Przesłałem wam opis budowanego miejsca, koordynatorem projektu został na razie Biały, od strony zgodności z książką radźcie się krzyśka z Francji ;)

Opublikowano

/ref

Im więcej ludzi pomoże tym szybciej powstanie serwer, nie mamy jakiś wytycznych co do ilości osób. Więc jeżeli masz poczucie, że się przydasz, zapraszam!!!

Poszukuję kogoś kto by mi pomógł pod względem technicznym. Zawsze co parę głów to nie jedna.

Osoby które przeczytały książkę, są na wagę złota, ich znajomość lektury przyda się choćby przy budowaniu i tworzeniu questów.

Opublikowano

1.Nick-> Kragon845

2.Wiek-> 16

3.Czy przeczytałeś serię PLO?-> Niestety nie

4.Jaka jest wizja twojego najlepszego serwera RPG?-> Taki ze wszyscy sie dobrze bawia oraz jest dobrze rozbudowany

5.Na jakie stanowisko chciałbyś kandydować (napisz w jaki sposób pomożesz w powstawaniu serwera) To zależy jakie bedzie potrzebne

6.Kontakt 45198459

Kragon845.jpg

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Jak pomogłem do daj +

Opublikowano

Podanie

1.Nick-> kotkowski

2.Wiek-> 13, prawie 14

3.Czy przeczytałeś serię PLO?-> Nie :(

4.Jaka jest wizja twojego najlepszego serwera RPG?-> Magia, nawalanka + jakiś dobry system ,,podbijania budynków" z czego masz zyski

5.Na jakie stanowisko chciałbyś kandydować (napisz w jaki sposób pomożesz w powstawaniu serwera): Chciałbym pomóc w rozwoju postaci lub w budowie

6.Kontakt (preferuje gg)42422345

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Ile ja już widziałem takich zapowiedzi. 99% z nich to albo fake ,albo projekty są porzucane.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Zgadza się, ja też wiele takich zapowiedzi widziałem...

W końcu się zdenerwowałem i stwierdziłem, że jak sam się za coś takiego nie wezmę to już sobie raczej na takim serwerze nie pogram.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Do wszystkich, pierwszą wyspę (tą początkową)- budujemy w ten weekend, szczegółowe informacje jak i gdzie podam w piątek. Również w piątek wszyscy którzy prześlą mi swojego maila, bądź gg dostaną króciutki opis jak to ma wyglądać, czym się macie wzorować.

Załatwiam nam dział na Teamspeaku, ip podam przed budową.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przydał by się jakiś sponsor, oraz technik amator lubiący bawić się modami itp

Daje radę z permisjami i pluginami, ale mam parę problemów z luncherem.

Jeżeli chcesz zostać fabulatorem musisz mieć wiedzę związaną z książką, takich osób na gwałt potrzeba, choćby by pilnować zgodności z powieścią.

Znajdźcie drogę towarzysze,

Opublikowano

Ogólnie serwer chlubić się będzie tym, że jest tworzony przez graczy...

Sprawdzę tego sponsora, a co do pomocy technicznej odezwę się na PW. ;D

Opublikowano

Ile ja już widziałem takich zapowiedzi. 99% z nich to albo fake ,albo projekty są porzucane.

Tak. Ile ja już czasu szukałem takiego serwera. Pomyślałem, że zrobię swój ale nie mam warunków teraz. Natrafiłem na tą zapowiedź. Przynajmniej z mojej strony będzie 99% zaangażowania.

Opublikowano

Parę informacji o dwóch grywalnych nacjach, będzie ich więcej gdy serwer się rozwinie.

Wykorzystane są tu fragmenty recenzji z strony

http://www.kamil78.dami.pl/pan.htm

Amitraj

Drugi wątek stanowi opowieść Odwróconego Żurawia - następcy tronu cesarstwa Amitraju w którym rządzi obca dynastia kireneńska. Dynastia, któa upadnie w efekcie nienaturalnej suszy i Ognia Pustyni. Dynastia z której przeżyje jedynie on, by pamiętać i być może kiedyś powrócić.

Amitraj pod rządem Kireneńczyków przypomina coś na kształt imperium Czyngis Hana rządzonego mądrością Wschodu, przez japońską dynastię. Opisane jest z prawdziwym uczuciem. Odnoszę wrażenie, że tą właśnie część swojej powieści autor darzy szczególną sympatią. Zresztą zainteresowanie kulturą Wschodu jest tu bardzo wyraźne - od sposobów i narzędzi walki w jakich trenowany był Drakkainen po właśnie ten świetny, niemalże uczuciowy opis Kirenenów. Nie jest to dziwne w obliczu informacji o autorze jakie można wyczytać w jego notce. Zajmuje się on tłumaczeniem "Usagiego Yojimbo". To również wyraźnie określa, jeśli nie autentyczne zainteresowania, to przynajmniej dziedziny wiedzy bliskie autorowi.

Później opiszę to dokładnie. ;D

Ludzie wybrzeża

Jarosław Grzędowicz stworzył świat Midgaardu w oparciu z jednej strony o poetykę mitologii i życia Wikingów, a z drugiej - filozofię i kulturę Dalekiego Wschodu.

Tereny ludzi wybrzeża podzielone są na ziemię (np Ziemia Ognia), najważniejszymi osobami wśród całej ludności są styrsmani, którzy żyją z sobą w niepisanym sojuszu. Spotykają się oni co określony czas w stolicy Żmijowym Gardle. Ich wojownicy żyją razem z nimi w dworze, bądź mają własne siedziby otrzymane od wyżej wymienionego.

- Trochę na razie chaotycznie, ale opiszę to dokładniej później.

Opublikowano

Możesz ją opisać?

Następnie ja podam opis według książki oraz mojej wizji.

/edit Opis według mnie

Całe miasto będzie podobne do camelotu. Styl gorycki, pełno warownych wież oraz wszystko otoczone murami.

W narożniku wyspy, będzie góra/wulkan. Na jej wewnętrzbych ścianach umieszczone będzie warstwami miasto.

Na samej górze zamek.

Niżej dzielnica bogata.

Dalej otwarta dzielnica i na tym samym poziomie port.

Wszystkie budowlę powinny być z kamienia. Całość ma sprawiać wrażenie odlanego.

Jakieś niejasności to proszę na gg, bądź PW.

Opublikowano

1.Nick-> Acrywal

2.Wiek-> 14

3.Czy przeczytałeś serię PLO?-> Nie

4.Jaka jest wizja twojego najlepszego serwera RPG?-> Najleprzy serwer RPG musi być jak najzgodniejszy z wyznaczoną mu fabułą

5.Na jakie stanowisko chciałbyś kandydować (napisz w jaki sposób pomożesz w powstawaniu serwera)-> Chciałbym kandydować na stanowisko technika lub RS-elektryka

6.Kontakt (preferuje gg)-> skype, facebook

Opublikowano

Za to ja wpadłem na pomysł wykorzystania motywu ,,Nowego obozu'' z gry Gothic I.

Jeśli graliście i widzieliście ów obóz to wiecie że jego środkowa część wybudowana jest tak jakby

w wydrążonej skale.Jeśli graliście na pewno znacie ten widok.

Miasto z jednej z wysp mogło by być również w ,,wydrążonej'' górze choć wulkan bardziej tu pasuje :D .

dołączam ss obozu dla nieświadomych

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20120226121624/gothic/pl/images/0/06/Nowy_Ob%C3%B3z_Ossowski21.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...